0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Sigilare dentara, prevenire inainte de toate

Nicio masura de igiena sau de profilaxie dentara, intreprinsa acasa sau intr-un centru specializat precum clinica stomatologica Dental Praxis, nu poate fi considerata suficienta pentru o sanatate si estetica dentara perfecte. Asociind insa curele de la domiciliu, cu cele din cabinetele noastre de stomatologie, cu surprindere veti constata ca dantura si intreaga cavitate oro-maxilara isi vor imbunatati vizibil aspectul si functionalitatea.

Alaturi de periaj profesional, detartraj, fluorizare si de Air Flow, efectuate de catre specialistii nostri, interventiile de sigilare reprezinta unul dintre principalele tratamente de profilaxie dentara. Scopul acestora este de prevenire a bolilor parodontale (parodontoze, gingivite)si a celor responsabile de aparitia cariilor.

In ce consta tratamentul de sigilare?

Procedura de sigilare dentara este o metoda ortodontica de prevenire a cariilor dentare, localizate cu precadere in spatiile interdentale si la suprafata molarilor sau a premolarilor. In ciuda unei igiene orale corespunzatoare, datorita caracteristicilor anatomice (fisuri, denivelari, canale, etc. ), aceste structuri sunt predispuse proceselor carioase.

Interventia de sigilare prevede pregatirea prealabila a suprafetei de interes (periaj profesional, detartraj, fluorizare, etc. ) si aplicarea unui material cu o consistenta fluida, cu proprietati sigilante. Substanta sigilanta trebuie sa fie usor de aplicat si suficient de rezistenta pentru a putea proteja dintii timp de cativa ani.

Cum se efectueaza o interventie de sigilare?

Procedura de sigilare, executata de catre cei mai priceputi specialisti ai cabinetelor noastre de ortodontie, consta in aplicarea unei pelicule subtiri de rasina fluida, denumita sigilant. Acest preparat, intins direct pe suprafata ocluzala a molarilor si a premolarilor, patrunde in fiecare fisura si denivelare prezente.

Interventia propriu-zisa cuprinde urmatorii pasi:

  • Identificarea structurilor dentare "calificate" pentru sigilare;
  • Izolarea zonei de atac, evitand astfel acumularile de saliva;
  • Aplicarea unui compus acid pe suprafata de sigilat, ce va mari aderenta molarului sau a premolarului;
  • Uscarea suprafetei destinate sigilarii;
  • Aplicarea fluidului sigilant opac sau transparent.

O data aplicata substanta sigilanta, nici placa bacteriana, nici reziduurile alimentare sau tartrul nu vor mai putea patrunde in spatiile interdentale. Nici nu se vor mai putea depune afectand smaltul si cauzand leziuni carioase.
Complet nedureroasa, rapida si fara sa necesite manevre elaborate, sigilarea nu poate fi considerata o interventie invaziva, fiind foarte bine tolerata chiar si de cei mai mici pacienti ai clinicii stomatologice Dental Praxis.

De ce sunt importante operatiunile de sigilare dentara?

Suprafata naturala a dintilor este protejata de un strat de smalt, acesta fiind si suprafata cea mai dura a organismului uman. Se poate intampla insa, ca in unele zone, smaltul sa fie ceva mai subtire, expunand aria respectiva la atacurile bacteriilor si a germenilor care, in mod normal, "populeaza" cavitatea orala.
Respectivele arii, ceva mai "vulnerabile", sunt mai frecvente la nivelul suprafetei masticatorii (ocluzale) a dintilor, a premolarilor si a molarilor. Micile imperfectiuni ortodontice se prezinta sub forma de fisuri, denivelari sau mici gropi.

La acest nivel, daca nu efectuati periodic un periaj profesional intr-unul dintre cabinetele noastre de stomatologie, nu veti reusi sa tineti la distanta bacteriile cariogene. Motivul se datoreaza faptului ca periuta de dinti, pasta, ata dentara sau apa de gura, instrumente nelipsite din sedintele de igiena de la propriul domiciliu, nu reusesc sa ajunga in toate acele canale si fose interdentare. Astfel, ramasitele alimentare, placa si chiar tartrul vor favoriza aparitia cariilor dentare.

Tratamente de sigilare dentara. Recomandari

  • In scopul prevenirii formatiunilor carioase, recomandam ca interventia de sigilare sa fie efectuata imediat ce dantura permanenta inlocuieste dintii de lapte.
  • In urma procedurii de sigilare, cu toate ca garantam o durabilitate de cativa ani, este important ca pacientii sa se mai abata din drumurile lor zilnice prin clinica noastra de stomatologie. Rolul medicului curant este sa verifice periodic integritatea materialului sigilant utilizat.

Solutia ideala este sa va incredintati dantura specialistilor in ortodontie de la Dental Praxis. In urma analizei atente, medicii nostri va expun alternativele pe care le aveti.
Pentru ca prevenirea este intotdeauna de preferat in locul interventiilor invazive de tratamente de canal sau de obturatii coronare, interventia de sigilare dentara este binevenita si apreciata de orice pacient.


Medici specializati in "Sigilare"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!