0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Sedare generala IV asistata de medic ATI

In ciuda tehnicilor de stomatologie evoluate, multe persoane isi manifesta inca atitudinea refractara si total neincrezatoare fata de medicul stomatolog. La baza fobiilor, adeseori neintelese si nejustificate, sta frica de durerea acuta si intensa pe care au trait-o poate candva, o data cu primele extractii dentare sau in timpul unor tratamente de ortodontie.
Aceasta ramura a medicinii insa, capata o noua infatisarea o data cu introducerea celor mai noi tehnici de anestezie. In prezent, sedarea generala IV poate fi practicata pe parcursul oricarui tratament de ortodontie, implantologie, chirurgie sau estetica dentara.
Avand in vedere eficienta si rezultatele obtinute, este vorba despre o tehnica destul de raspandita in stomatologie si adoptata si de medicii clinicii stomatologicie Dental Praxis. Cu toate acestea, procedura in sine nu poate fi efectuata de catre oricine. Medicul stomatolog trebuie sa fie in posesia unor competente care sa-i certifice posibilitatea de a aplica sedarea generala IV asistata.

Ce este sedarea generala IV asistata?

Procedura de sedare generala IV asistata de medic ATI (Anestezie si Terapie Intensiva) prevede injectarea intravenoasa a unei solutii ce combina substante farmaceutice in masura sa-si faca efectul in doar cateva minute. Imediat dupa administrare, primele efecte care se observa sunt:

 • Controlarea starii de anxietate in cazul pacientilor cu fobii de dentist;
 • Ameliorarea perceptiilor la stimulii durerosi.

Cum se efectueaza procedura de sedare generala IV?

Utilizata de cei mai priceputi medici stomatologi, sedarea generala IV asistata sau pe cale intravenoasa, foloseste o mixtura de analgezice si produse medicamentoase cu efect de sedare. Substanta sedativa, o data administrata, inlatura frica pacientilor de durere, in timp ce analgezicul calmeaza pacientii, provocandu-le o stare usoara de euforie.
Sedativul si analgezicul actioneaza la doar cateva minute de la injectarea intravenoasa. Rezultatele, imediate, sunt in masura sa controleze pe deplin starea de nervozitate, de teama si de perceptie a durerii. Efectul anestezicului dureaza circa 20 - 40 de minute, motiv pentru care, specialistul stomatolog trebuie sa intervina in prezenta anestezistului ATI.
In aceasta faza si pe tot parcursul tratamentelor de stomatologie, medicul anestezist trebuie sa monitorizeze nivelul sedarii, precum si starea pacientilor. Pe masura ce timpul se scurge, acesta verifica pulsul pacientilor, frecventa respiratiei si bataile inimii.
Aparte monitorizarea pacientilor, in clinica stomatologica Dental Praxis, specialistii in ortodontie, impreuna cu medicul ATI sunt atenti la dozele de medicamente administrate. Pentru ca interventia sa fie un succes pe toate planurile, iar pacientii multumiti pe deplin si in siguranta, inainte de injectarea sedativului, medicii iau in considerare varsta si greutatea, dar si sensibilitatea acestora. De asemeni, fara sa le scape vreun amanunt, tocmai pentru a preveni orice risc de natura medicala, evalueaza starea lor generala de sanatate.

Care sunt avantajele procedurii de sedare generala IV?

In cadrul clinicii stomatologice Dental Praxis, o data cu aplicarea procedurii de sedare generala IV asistata, pacientii nostri urmaresc ca pe parcursul sedintelor de tratament, sa-si depaseasca frica de durere. Dar care sunt principalele avantaje pe care acest tip de anestezie le ofera pacientilor nostri?

 • Este ideal pentru persoanele cu o fobie dentara accentuata;
 • Se recomanda si celor infricosati de instrumentarul medical sau de vederea acelor;
 • Este in masura sa relaxeze orice pacient, acesta simtindu-se in cele din urma confortabil pe toata durata tratamentului';
 • Veti fi constienti, putand oricand raspunde intrebarilor adresate de medicii cabinetului stomatologic;
 • Diminueaza riscurile unor traume psihice operatorii si post-operatorii;
 • La o zi dupa interventie va veti aminti foarte putin din cele petrecute la clinica stomatologica;
 • Permite interventia operativa a medicului stomatolog, acesta putand lucra in liniste, fara sa se preocupe de nervozitatea pacientilor;
 • Nivelul de sedare poate fi personalizat in functie de fiecare minima exigenta exprimata;
 • Nivelul de sedare obtinut este mult mai profund decat in cazul procedurii de inhalosedare;
 • Diminueaza reflexul vomitiv.

Fiecare pacient care ne viziteaza clinica stomatologica, trebuie sa stie ca medicii nostri specialisti in ortodontie au obligatia sa actioneze punand pe primul plan siguranta persoanelor suferinde.
Indiferent de tipul de anestezie recomandat, fie ca este vorba despre inhalosedare sau de sedare generala IV asistata, aceasta se aplica doar dupa o diagnosticare corecta a pacientilor. Dupa screening-ul complet, atat in faza operatorie, cat si in cea post-operatorie, fiecare pacient este monitorizat cu atentie.PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!