0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Remodelare estetica, pentru corectarea defectelor gingivale

Tratamentele de remodelare estetica pe care le efectuam in clinica stomatologica Dental Praxis sunt destinate pacientilor care intr-o masura mai mica sau mai mare nu sunt pe deplin multumiti de estetica dentara.
Dinti incalecati sau poate prea scurti, acoperiti de gingiile mult prea lasate? Privindu-va in oglinda, nu stiti cum sa rezolvati problema descoperirii coroanelor dentare si a retractarilor gingivale?
Un zambet imbecabil este rezultatul interactiunii armonioase dintre dantura si parodontiu, in particular gingii. Dantura poate fi imbunatatita si infrumusetata cu ajutorul tratamentelor de ortodontie, protetica, implantologie, etc. Anumite structuri, insa, precum tesuturile gingivale, nu pot fi refacute decat cu ajutorul tratamentelor de remodelare estetica.

Necesitatea tratamentelor de remodelare estetica

In mod traditional, ortodontia se ocupa de diagnosticarea, prevenirea si tratarea problemelor ce afecteaza dantura. Ortodontia estetica, in schimb, se focalizeaza in principal pe imbunatatirea aspectului cavitatii oro-maxilare si in general pe tot ce inseamna estetica dentara.
Multe persoane au deja o dantura alba, lipsita de carii dentare, insa cu toate acestea, infatisarea in ansamblu nu se dovedeste dintre cele mai atractive. O multime dintre pacientii care apeleaza la tratamentele noastre de remodelare estetica nu sunt nici de departe multumiti de infatisarea propriei danturi. Ba mai mult, neavand un suras foarte atragator, unii dintre ei aproape ca au incetat sa mai surada.
Estetica dentara este influentata direct de aspectul gingiilor. O infatisare placuta poate fi obtinuta doar cu ajutorul combinarii terapiilor de imbunatatire a morfologiei dentare si tototdata a structurii gingivale.

Cand trebuie sa apelati la remodelarea estetica?

Aparte procesele de uzura a danturii (cu dinti tociti), in prezenta caracteristicilor nealterate ale anatomiei dentare, dintii pot prezenta doua "defecte" majore ce intereseaza structura endodontiului. Este vorba despre:

  • Hiperplazia gingivala, cu dintii "scurti";
  • Recesiunea gingivala sau dintii "lungi".

Atat in cazul hiperplaziei, cat si in caz de recesiune gingivala, inestetismul endodontic este cauzat tocmai de catre alterarea tesuturilor gingivale. Mai bine zis de nivelul gingiilor ce genereaza evidente disproportii dintre coroana dentara si radacina care este acoperita de gingii / descoperita.

Remodelare estetica. Hiperplazia gingivala

Hiperplazia gingivala sau incompleta eruptie dentara este usor de recunoscut datorita dintilor "scurti". O puteti asociata cu gingia in exces care acopera o buna parte din suprafata coroanei dentare. In conditii fiziologice normale, gingia acopera doar ultimii 1 sau 2 milimetri de coroana dentara, aflata in imediata apropiere a radacinii.

Remodelare estetica. Recesiunea gingivala

Dintii "lungi", usor de recunoscut din cauza radacinilor expuse se datoreaza recesiunii gingivale. La baza retractarii gingivale se pot afla diferite episoade inflamatorii ce afecteaza tesuturile de sustinere ale dintilor (oasele si gingiile), cunoscute in camp medical cu denumirea de boli parodontale.
O alta cauza ce duce la recesiunea gingiilor, independent de inflamatia parodontiului, consta in procedurile de igiena. Spalatul pe dinti incorect poate sta la baza migrarii gingiei, insotita de descoperirea radacinilor.

In ce consta terapia de remodelare estetica?

Terapia de remodelare estetica in caz de hiperplazie gingivala

Daca avem de-a face cu hiperplazia gingivala, terapia consta in plastica tesutului in exces (gingivoplastie). Daca hiperplazia este asociata unei incomplete eruptii dentare, vom asocia gingivoplastia cu osteoplastia alveolara (plastica oaselor alveolare).
Rolul acestei interventii de remodelare estetica este sa indepartam tesutul osos si / sau gingival in exces. Astfel, o data recreate proportiile corecte dinte-gingie, rezultatul final va fi reprezentat de expunerea in intregime a coroanei dentare.

Terapia de remodelare estetica in caz de recesiune gingivala

Terapia de baza pentru remodelarea estetica in caz de recesiune gingivala consta in tratamente specifice destinate inlaturarii factorilor cauzatori de inflamatii gingivale (tartru si placa bacteriana).
Daca recesiunea gingivala este insa provocata de periajul incorect, inainte de interventia de reconstructie gingivala (gingivoplastie), este important ca pacientii sa-si modifice obiceiurile.

Remodelare estetica. Recomandari

Se poate intampla ca pacientii sa poata manifesta hiperplazia sau retractia gingivala simultan cu diverse alteratii de structura dentara. In cazuri similare, terapia de remodelare estetica nu mai este suficienta. In completarea acesteia, recomandam si alte tratamente de ortodontie sau de restaurari dentare, cu incrustatii ceramica, fatete ceramica, in functie de gravitatea defectului endodontic.


Medici specializati in "Remodelare estetica"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!