0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Punti dentare, pentru recuperarea dintilor pierduti

Printre tratamentele de restaurare dentara, in clinica stomatologica din Bucuresti Dental Praxis, realizam si punti dentare, pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti. Insotindu-ne pas cu pas in descrierea acestui tip de terapie, veti descoperi ca pierderea unui dinte nu este o tragedie chiar atat de mare. Un inlocuitor viabil este puntea dentara, ce-si va indeplini sarcinile pentru care a fost creata, la fel ca elementul dentar lipsa sau poate chiar mai bine.
Absenta unui dinte sau deteriorarea acestuia, din diferite motive, va poate determina sa dati navala in cabinetul stomatologic, in speranta ca specialistul in endodontie si protetica va realiza un miracol pentru salvarea ori inlocuirea structurii dentare "avariate". Rolul nostru este sa gasim solutia cea mai buna si prin intermediul tratamentelor de restaurare dentara, sa va ajutam sa va recapatati zambetul de odinioara, sau cel pe care nu l-ati avut nicicand.

Ce este puntea dentara?

Puntea dentara este o lucrare protetica fixa realizata pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinti ce lipsesc sau sunt deteriorati, in scopul restituirii pacientilor edentati partial, functionalitatea si estetica dentara.
O punte dentara este alcatuita din mai multe elemente, legate intre ele:

  • Stalpii sau punctele de sustinere, ce sunt coroane dentare pe care medicul stomatolog le cimenteaza pe dintii naturali sau dupa caz, pe implantul dentar;
  • Dintii "falsi" sau corpul efectiv al puntii dentare, care sunt componente ce inlocuiesc structura endodontica lipsa.

In functie de pozitia elementelor dentare ce trebuie inlocuite fata de stalpii de sustinere, puntile dentare pot fi de doua tipuri:

  • Punte dentara traditionala, cand coroanele dentare ce "imbraca" dintii naturali incadreaza spatiul gol lasat de dintele sau de dintii pierduti;
  • Punte dentara in extensie, caz in care, corpul efectiv sau dintele "fals" ce trebuie inlocuit se afla de o parte sau de alta a dintelui de sustinere.

In ce consta tratamentele noastre de aplicare a puntilor dentare?

Pentru aplicarea unei punti dentare, veti avea nevoie de doua vizite la clinica stomatologica Dental Praxis.
Pe parcursul primei vizite, specialistul in ortodontie va pregati elementele dentare adiacente spatiului in care lipsesc unul sau mai multi dinti si pe care se va sprijini lucrarea. Practic, dintilor le va fi inlaturata o parte din suprafata externa, astfel incat sa poata fi acoperiti de catre coroanele ce vor ancora puntea dentara.
Intr-un moment succesiv, dentistul va preleva amprenta dentara, pe care o va trimite la laborator pentru prelucrare. Inainte ca puntea dentara sa fie finalizata, este posibil sa mai aveti nevoie de o "proba", pentru corectiile de forma si de cromatica.
In asteptarea puntii dentare definitive, medicul stomatolog va aplica o punte provizorie care, pe langa ca va proteja gingiile si dintii piliti, va va permite sa va obisnuiti cu "schimbarea".
Ultima vizita in cabinetul stomatologic va fi imediat ce puntea dentara este finalizata. Dupa ultima "proba", o data ce veti fi multumiti de lucrare, dentistul va fixa puntea, cimentand-o definitiv pe dintii de sustinere.

Cand este recomandata puntea dentara?

Pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti cu o punte dentara, in primul rand, trebuie sa mai dispuneti de elemente de sustinere suficient de sanatoase. In caz contrar, puteti opta pentru un implant dentar, care sa joace rolul de stalp si care ulterior va fi imbracat cu o coroana dentara.
Puntea dentara poate inlocui maxim 3 dinti alaturati. Daca spatiul liber este prea mare, dintii adiacenti nu vor putea sustine cum trebuie lucrarea. O alternativa mult mai viabila in cazul edentatiilor totale sau prea largi, este proteza dentara fixa sau cea mobila. Desigur ca ramane in discutie si posibilitatea unui implant dentar, cu rol de stalp pentru lucrarea de restaurare dentara.
Puntea dentara poate fi aplicata si in cazul in care aveti dintii deteriorati (datorita cariilor sau a leziunilor profunde) sau cu diformitati evidente de forma si culoare, pe care doriti sa-i acoperiti, imbunatatindu-le astfel aspectul estetic si recuperandu-le functiile.
O alta recomadare ar fi in cazul malocluziilor severe sau a eroziunilor dentare cauzate de bruxism, de exemplu. In aceste situatii, puntile dentare vor acoperi intreaga portiune inestetica, daruindu-va din nou, nu doar functionalitatea danturii, ci si increderea de sine.
Pentru rezultate impecabile, recomandam puntile dentare din ceramica, tocmai datorita caracteristicilor (textura, culoare, aspect) similare cu dintii naturali.
Indiferent de dubii sau de nelamuriri, nu ezitati sa va adresati clinicii noastre de stomatologie, unde specialistii sunt pregatiti sa va furnizeze toate informatiile necesare in legatura cu puntile dentare si nu numai.


Medici specializati in "Punti dentare"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!