0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Proteze dentare fixe sau mobile, pentru un look natural

Pacientii care apeleaza la tratamentele de restaurare dentara ale clinicii noastre de stomatologie, ne marturisesc ca sunt in cautarea celor mai bune solutii care sa-i ajute sa-si redobandesca increderea in sine. Pe de alta parte, acuza ca le sunt alterate aparte infatisarea, si diferite alte functii ale cavitatii orale (de masticatie, de vorbire, de articulatie).

In societatea moderna in care traim, dintii nu mai servesc doar pentru maruntirea alimentelor. Dantura face parte din aspectul exterior, dar si din personalitatea fiecarui individ in parte. Dintii sunt elementele care decid frumusetea zambetului, decid modul de prezentare al unei persoane si in cele din urma pot influenta chiar sentimentele de simpatie sau de antipatie.

Importanta interventiilor de protetica dentara

Tuturor ne este greu sa putem trai fara dinti iar lipsa danturii este o limitare greu acceptata, in special daca este vorba despre persoane aflate "in floarea varstei". Fie ca este vorba despre coroane, punti sau proteze dentare, pacientii apeleaza la aceste tratamente dupa ce si-au pierdut unul sau mai multi dinti, din variate cauze:

  • Inflamatii parodontale: parodontoze;
  • Traumatisme mecanice: lezarea, fisurarea sau fracturarea dintelui;
  • Carii netratate la timp si finalizate cu extractii dentare.

O data ce v-ati pierdut un dinte sau mai multi, intreaga armonie orala dispare, fiind adeseori compromise inclusiv functia masticatorie sau capacitate de articulare a cuvintelor. Pe de alta parte, daca "pierderile" nu sunt totale pe o arcada sau pe ambele, vor fi afectate inclusiv structurile dentare adiacente ramase. Spre exemplu, dintele opus celui extras sau pierdut are tendinta de a-si parasi "resedinta" alveolara.
Toata aceasta transformare a cavitatii oro-maxilare, pe langa ca va inrautati aspectul estetic al fizionomiei, poate sa blocheze articularea corecta a cuvintelor. Prin urmare, indiferent de gradul de edentatie (pierderea danturii), va recomandam sa apelati cu incredere la lucrarile noastre de protetica.

Ce sunt protezele dentare?

Proteza dentara este un dispozitiv realizat in laboratoarele de stomatologie, ce poate inlocui unul sau mai multe elemente dentare lipsa sau compromise din punct de vedere estetic si / sau functional.

Aparatul protetic este astfel construit incat sa indeplineasca simultan cateva cerinte esentiale:

  • Estetica, fiind cat mai apropiat de dantura naturala;
  • Functionalitate, sa permita masticatia si vorbirea pacientilor;
  • Rezistenta la uzura si la forta exercitata de maxilar in timpul masticatiei;
  • Biocompatibilitate, adica sa nu contina parti toxice sau greu tolerate de organismul uman.

Invelisul extern al protezei dentare este alcatuit de regula din ceramica. La baza alegerii acestui material se afla caracteristicile sale estetice, precum si rezistenta superioara, comparativ altor materiale.
Rolul principal al protezei dentare este sa restabileasca sau sa imbunatateasca functiile orale (de masticatie, de vorbire) in cazul persoanelor edentate (fara dinti) total sau partial. Unele interventii protetice pot fi insa destinate corectarii anomaliilor de estetica dentara (forma, culoare, pozitionare) a dintilor naturali.

Tipuri de proteze dentare

Medicii clincii stomatologice Dental Praxis analizeaza in detaliu situatia initiala a pacientilor, incercand sa stabileasca inca de la inceputul terapiei care au fost cauzele ce au dus la edentatie. Pornind de la necesitatile fiecarui pacient, in laboratoarele clinicii noastre de stomatologie, putem realiza:

  • Proteze dentare fixe, pe dintii naturali sau pe implant dentar;
  • Proteze dentare mobile, atunci cand pacientii nu mai detin elemente de sustinere.

Proteze dentare fixe

Reabilitarea protetica prin intermediul protezei dentare fixe permite substituirea danturii lipsa cu un dispozitiv fix permanent. Proteza dentara fixa este ancorata de elementele de sustinere (implant dentar sau dinte natural) prezente inca in cavitatea orala. Este fixata de catre specialistul ortodont, fara sa poata fi indepartata de catre pacienti.

Proteze dentare mobile

Reabilitarea cu proteze dentare mobile consta in aplicarea unui dispozitiv protetic partial (atasat cu ajutorul crosetelor de dintii ramasi) sau total (atunci cand pacientul nu mai prezinta sustinere dentara). Spre deosebire de dispozitivele protetice fixe, proteza dentara mobila poate fi indepartata de pacient, pentru curatare.
Acesta dispozitiv contine o baza protetica ce se asaza in interiorul cavitatii orale, pe mucoase si pe structurile osoase. Protezele dentare mobile de ultima generatie sunt confectionate din rasini si materiale biocompatibile, ce urmeaza cu fidelitate conturul structurii gingivale.
Reabilitarea protetica totala sau partiala cu proteze dentare reprezinta pentru fiecare pacient in parte un eveniment marcant. Din acest motiv, ne tratam fiecare "vizitator" ca atare, respectandu-i dorintele si exigentele.


Medici specializati in "Proteze dentare | Protetica"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!