0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Periaj profesional, profilaxie dentara la orice varsta

In calitate de medici ai clinicii stomatologice Dental Praxis, ne confruntam adeseori cu pacienti care ne intreaba de unde toate problemele dentare. Si nu ne referim la persoanele "certate" cu periuta si cu pasta de dinti, ci la cele care, in ciuda unei igiene orale acurate la domiciliu, ne semnaleaza tot felul de mici sau mari probleme, incepand de la pete, placa bacteriana, tartru si chiar inflamatii ale endodontului (coroana dentara) si parodontiului (tesuturile de sustinere dentare).

Pentru ca pacientii nostri sa inteleaga mai bine care este rolul periajului profesional, am putea compara cavitatea oro-dentara cu un rezervor in care sunt adapostite numeroase specii de bacterii. Multe dintre aceste specii sunt patogene, pregatite sa "atace" smaltul dintilor si suprafata gingivala, patrunzand pana la pulpa dentara si in tesuturile profunde ale parodontiului (canale si oase alveolare).

Asadar, pentru completarea periajului zilnic si prevenirea bolilor parodontale, fara sa le mai punem in discutie si pe cele mult mai grave, periajul profesional dentar se numara printre tratamentele noastre de profilaxie dentara, destinate prevenirii patologiilor orale.

Periaj profesional. Importanta tratamentelor profesionale

Regulile de baza de igiena dentara reprezinta primul pas pentru evitarea depunerilor de tartru si de placa bacteriana, principalele vinovate de formarea cariilor. Iar de la o carie pana la obturatiile de canal si chiar la extractiile dentare, nu mai este cale lunga.

Desigur ca spalarea zilnica pe dinti ajuta, este eficace, insa nu intotdeauna este suficienta pentru o estetica dentara impecabila. Arcadele si dintii, datorita conformatiei, nu sunt intotdeauna usor de curatat, indeosebi in spatiile interdentale, suprafetele interioare sau cele de la baza coroanelor dentare.

Potrivit studiilor specialistilor in ortodontie, controlarea precoce a depunerilor de tartru si de placa dentara este esentiala pentru prevenirea gingivitelor, a parodontitelor si a cariilor dentare, atat in cazul copiilor, cat si a adultilor. Iar un periaj profesional efectuat la timp, va poate ajuta sa preintampinati chiar si probleme grave, precum cele solutionate doar cu tratamentele de implantologie (implant dentar) sau de restaurarari dentare (punti, coroane sau proteze dentare).

Cum este efectuata o sedinta de periaj profesional in clinica noastra?

Poate ca multi dintre pacientii nostri, sau chiar publicul cititor in cautare de informatii relevante despre o anumita patologie ortodontica, ne dau dreptate cand spunem ca este mai usor sa previi decat sa repari ceva deja deteriorat si iremediabil pierdut.
In timpul sedintelor de periaj profesional, specialistii clinicii de stomatologie Dental Praxis inlatura in mod selectiv placa dentara, tartrul si petele pigmentare de pe toate suprafatele dentare. Aceste depozite sunt localizate cu precadere in zonele greu accesibile ale molarilor, premolarilor si in spatiile interdentale.

Folosindu-ne de cunostintele acumulate pe parcursul anilor de studiu si de experienta in stomatologie, prin mijlocirea aparaturii din dotare, asiguram terapii de igienizare profunda. Rezultatele obtinute sunt incomparabile cu cele asigurate de o igiena dentara la domiciliu, indiferent de tipul periutelor sau a pastelor de dinti utilizate.

Tratamentul propriu-zis de periaj profesional il efectuam aplicand o pasta de dinti speciala, usor abraziva, pe intreaga suprafata dentara, urmat de frecarea cu un instrument rotativ de curatare. Miscarile periutei profesionale indeparteaza in mod delicat orice urma de placa si de tartru, inlatura petele de suprafata si lustruieste coroana dentara, fara sa atace smaltul.

In urma sedintelor de periaj profesional, dintii se prezinta mult mai netezi, curati si mai rezistenti la depunerile de placa si de tartru. In clinica stomatologica Dental Praxis, le recomandam pacientilor sa se supuna initial unui tratament de detratraj profesional cu ultrasunete si / sau de albire dentara. Cele doua metode, efectuate intr-o prima faza, asociate periajului profesional, sunt in masura sa amplifice rezultatele finale.

Pentru prevenirea depunerilor de tartru, de placa bacteriana, a gingivitelor, a parodontozelor sau ale altor maladii orale, este important sa va programati periodic la o sedinta de periaj profesional. Specialistii nostri in igiena si profilaxie dentara din cabinetele stomatologice Dental Praxis sunt pregatiti sa va ajute sa va mentineti dantura frumoasa si sanatoasa, un timp cat mai indelungat.


Medici specializati in "Periaj profesional"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!