0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Incrustatii compozit, terapii moderne noninvazive

In substitutia tratamentelor de restaurare dentara si de protetica, in clinica stomatologica Dental Praxis, atunci cand structura anatomica si rezistenta dintelui ne-o permit, realizam si lucrari de restructurare cu incrustatii compozit.
In ultimii ani, amalgamul a fost inlocuit treptat cu un nou material, compozitul, ce corespunde intr-o mai mare masura pretentiilor estetice ale pacientilor de pretutindeni. Utilizarea acestui material in campul odontoiatric a facilitat imbunatatirea lucrarilor de restaurare dentara. De asemeni, tehnicile utilizate de catre specialistii in stomatologie, au permis obtinerea unor rezultate perfecte de protetica si de estetica dentara.

In ce consta tratamentele cu incrustatii din compozit?

La fel ca si fatetele ceramice, destinate insa portiunii frontale a danturii, incrustatiile din compozit sunt realizate in laborator, ca urmare a prelevarii amprentei dentare de catre medicul stomatolog.
Pe parcursul consultatiilor din cabinetele stomatologice ale clinicii noastre, ni se intampla in mod frecvent ca in prezenta unei carii, sa trebuiasca sa indepartam tesutul afectat. Eliminarea tesutului este permisa de formarea unei cavitati sau de adancirea cavitatii existente deja.
Tratamentul in sine consta in realizarea unei structuri din compozit, care este o extensie perfect compatibila cu suprafata dentara afectata si foarte bine tolerata de organismul uman. Aceasta structura, incrustatia din compozit, este confectionata in baza unei tehnici dentare prestabilite.
Obturatia cavitatii dentare rezultate in urma indepartarii tesuturilor carioase se poate face cu ajutorul plombelor dentare (obturatii coronare), realizate direct in cabinetul stomatologic, de catre dentist, pe parcursul unei singure sedinte.
O alternativa, superioara calitativ, este incrustatia compozit, care prevede prelucrarea prealabila a lucrarii in laborator. Ulterior, pe parcursul unei vizite secunde, incrustatia compozit este fixata cu ajutorul unui adeziv in cavitatea molarului sau a premolarului, pentru inocuirea tesutului endodontic lipsa.

Cand este recomandata incrustatia din compozit?

Inainte de stabilirea celei mai potrivite terapii de estetica dentara, vom tine cont de amploarea si de profunzimea cariei dentare. De asemeni, trebuie sa mai luam in considerare starea de sanatate a structurii dentare ramase, asigurandu-ne ca tesutul endodontic si parodontiul sunt suficient de rezistente pentru suportarea unei astfel de lucrari de restaurare dentara.
Astfel, daca avem de-a face cu o coroana dentara lezata de o carie extinsa, ce intereseaza o buna parte a suprafetei ocluzale, sau care afecteaza chiar si o parte din peretii laterali, cu siguranta ca vom opta pentru reabilitarea dentara cu incrustatii compozit.
Un alt caz in care vom miza pe incrustatiile din compozit este atunci cand lucrarea de restaurare dentara urmeaza unui tratament de endodontie, precum tratamentul de canal. Alegerea noastra se justifica prin fragilitatea dintelui, cauzata de devitalizarea acestuia. Pe de alta parte, interventiile la nivelul canalelor radiculare atrag dupa sine subtierea dentinei si totodata pierderea unei bune parti a suprafetei coronare.
In asemenea situatii, tehnica indirecta de restaurare dentara, efectuata in laborator, este cea mai potrivita in vederea salvarii si conservarii o perioada cat mai indelungata a dintilor lezati.

Care sunt avantajele incrustatiilor din compozit?

  • Materialele si tehnicile de ultima generatie le confera incrustatiilor din compozit o rezistenta la eroziune si o durabilitate majora;
  • Datorita caracteristicilor fizice ale compozitului, incrustatiile din acest material imita foarte bine dantura naturala, atat in ce priveste cromatica, precum si ca structura, luciu sau consistenta;
  • Comparativ cu incrustatiile din ceramica, cele din compozit permit prelucrarea ulterioara de catre medicul stomatolog, acesta putand actiona in vederea modelarii suprafetei lucrarii;
  • De asemeni, dentistul poate adauga, daca este necesar, straturi suplimentare de compozit si chiar modifica nuanta obtinuta in laborator, in vederea unui look final cat mai aproape de cel natural;
  • Dintele tratat cu incrustatii compozit, intr-o etapa succesiva, in caz de nevoie, va putea fi supus acelorasi interventii ca un dinte in intregime natural si chiar reconstruit atunci cand se vor semnala recidivari de natura carioasa;
  • Reconstructia dentara cu incrustatii compozit reuseste sa intareasca intreaga structura a dintelui afectat de carie si slabit din cauza devitalizarii.

Procedura de restaurare cu incrustatii compozit este destul de simpla si depinde pe de o parte de suprafata dentara ramasa, iar pe de alta, de rabdarea fiecarui pacient si de disponibilitatea de a-si sacrifica o parte din timp pentru doua sedinte de estetica dentara. Dar cum rezultatele sunt cel putin surprinzatoare, merita sa va pierdeti cateva ore din viata si sa le dedicati muncii asidue a dentistilor din clinica stomatologica Dental Praxis.


Medici specializati in "Incrustatii compozit"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!