0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Ce este implantul dentar | Cum se insereaza un implant dentar | Avantaje implant dentar | Recomandari implant dentar | Cat dureza un implant dentar | Cat costa un implant dentar | Pret, tarife implanturi dentare

Implantul dentar, o investitie pe viata

Indiferent de varsta, trebuie sa admitem cu totii ca, mai repede sau mai tarziu, ni se poate intampla ca din diverse motive, sa pierdem un dinte sau mai multi. Si indiferent de varsta, un implant dentar poate deveni solutia cea mai buna pentru redobandirea unei danturi frumoase si perfect functionale.
Este adevarat ca optiunile de substituire si de reconstructie dentara sunt diverse. Uneori, mica-mare problema se poate rezolva cu ajutorul tratamentelor de restaurare dentara (proteze, punti sau coroane dentare). Alteori insa, singura modalitate pentru recapatarea zambetului pierdut este reprezentata de implantologie si de implanturile dentare.
Totul depinde de varsta pe care o aveti, de structurile dentare "ramase in picioare", de disponibilitatea si de pricepereare dentistului. Nu in ultimul rand, depinde de bugetul pe care-l puteti aloca pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinti.
Medicii clinicii noastre de stomatologie isi dau silinta ca rezultatele finale ale unui implant dentar, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic, sa va multumeasca pe deplin si sa dureze cat mai mult timp, daca se poate pentru tot restul vietii.

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare, desi in aparenta par ceva foarte complicat, nu sunt altceva decat radacini dentare artificiale. Confectionata dintr-un material biocompatibil precum zirconiul sau titaniul, structura dentara artificiala, folosindu-se de cele mai evolutate proceduri de implantologie, este inserata in tesutul osos al maxilarului sau al mandibulei.
O data finalizata perioada de incorporare a titaniului in tesutul osos (osteointegrare), ce poate dura circa 4-6 luni, implantul dentar va putea fi utilizat pentru substituirea unui dinte. Sunt numeroase situatiile in care implanturile dentare servesc drept suport pentru protezele dentare.
Asadar, rolul si obiectivul implantului dentar este ca persoanele edentate total sau partial sa-si poata relua sau imbunatati functia masticatorie si estetica faciala.

In ce consta procedura de inserare a implantului dentar?

Interventia propriu-zisa pentru implantarea dentara este precedata de o foarte riguroasa evaluare medicala a fiecarui pacient. Pe parcursul sedintelor de "pregatire", medicii nostri, folosindu-se de radiografii dentare, masoara tesutul osos "primitor", astfel incat sa poata determina cu exactitate dimensiunile (lungimea si diametrul) si pozitia ideala a implantului dentar.
Implantarea efectiva este o procedura de chirurgie dentara, realizata in conditii sterile si doar cu anestezierea pacientilor. Pe parcursul acestei interventii, specialistul stomatolog efectueaza o incizie gingivala, pentru expunerea tesutului osos. Folosindu-se de freze adecvate, va crea unui mic orificiu in care va insera si pozitiona implantul dentar. Mini-operatia se incheie cu sutura tesuturilor incizate.
Trecuta perioada necesara vindecarii si cicatrizarii locului in care se afla pozitionat implantul dentar, veti avea nevoie de o vizita succesiva in cabinetul stomatologic. Printr-o mini-interventie, este nevoie de descoperirea implantului dentar, in scopul prelevarii amprentei. Apoi, pe baza mulajului, specialistul odontotehnic va construi o structura protetica (coroana dentara simpla, proteza sau punte dentara) sustinuta de implantul dentar.
Pentru protezarea finala a implantului este necesara inca o vizita in clinica stomatologica. Pe parcursul acestei intalniri cu dentistul, vi se va fixa lucrarea protetica pregatita deja.

Avantajele unui implant dentar

Lipsa unui dinte poate afecta atat increderea in sine a pacientilor edentati, cat si calitatea "muscaturii". Pe de alta parte, din cauza spatiilor libere create, dintii sanatosi sunt mult mai vulnerabili la aparitia leziunilor carioase. Insa adevaratele avantaje ale implanturilor dentare le veti descoperi in randurile urmatoare:

Solutie estetica si functionala

 • Datorita tehnicilor evoluate din domeniul ortodontiei, implanturile dentare au fost studiate pentru a le permite pacientilor stabilitatea si siguranta pe care, de exemplu, o lucrare protetica mobila nu le poate asigura;
 • Totodata, implantul dentar este o perfecta solutie de restaurare dentara, cu un aspect complet natural, in masura sa imite cu fidelitate structura morfologica a dintilor naturali;
 • Implanturile dentare sunt singura alternativa in locul protezelor sau al puntilor dentare.

Conservarea parodontiului si a dintilor adiacenti

 • Persoanele edentate sunt afectate de atrofierea tesutului osos din zona in care lipsesc dintii. Implantul dentar are "darul" sa transmita fortele de masticatie osului mandibular sau maxilar, contribuind astfel la conservarea parodontiului;
 • In acelasi timp, substituirea dintilor permite si salvarea structurilor dentare adiacente, predispuse (in functie de pozitionare) eroziunii sau iesirii din canalele alveolare;
 • Pentru inlocuirea unui dinte cu o punte sau cu o proteza dentara, este nevoie si de "sacrificarea" dintilor sanatosi, pe post de stalpi de sutinere a lucrarii de protetica. In schimb un implant dentar participa la conservarea danturii, aceasta nemaifiind compromisa inutil.

Rezistenta, stabilitate si siguranta

 • Implanturile dentare au un procentaj de aproape 100 % de reusita, fiind putine cazurile in care organismul respinge implantul din titan sau zirconiu;
 • Din punct de vedere stiintific, implantul dentar este considerat o solutie optima pentru inlocuirea dintilor naturali;
 • Spre deosebire de lucrarile protetice fixe sau mobile (punti, proteze dentare), implantul dentar este unica posibilitate sa aveti dinti stabili, fara riscul sa cada sau sa se miste.

Sustinerea dispozitivelor protetice

 • Aparte inlocuirea unui singur dinte, implantul dentar permite sprijinirea puntilor dentare, atunci cand dintii naturali lipsesc;
 • Persoanele edentate total pot beneficia de lucrari protetice sustinute de implanturi, pe una sau pe ambele arcade;
 • Dentierele (protezele dentare) pot fi mult mai bine ancorate, pacientii bucurandu-se de confort si de stabilitate.

Reabilitare totala

 • In cel mai scurt timp, cu un implant dentar, veti putea reincepe sa zambiti si sa va redobanditi siguranta si increderea, ca pe vremea cand dispuneati de intreaga "colectie" de 32 de dinti;
 • Implantul dentar va permite derularea oricaror activitati ca si cum ati avea dinti naturali;
 • Tot implantul dentar este unicul tratament ce faciliteaza reabilitarea totala a pacientilor, indiferent de varsta sau de starea de sanatate a danturii originale.

Recomandari pentru succesul implantului dentar

Implantul dentar este o solutie favorabila la orice varsta, insa sunt necesare cateva conditii:

 • Pacientii trebuie sa dispuna de o suficienta cantitate de os. Daca insa, dimensiunile osului alveolar sunt insuficiente pentru asigurarea ancorarii implantului dentar, problema este solutionata cu ajutorul unei interventii suplimentare de aditie de os;
 • Daca sunteti decisi sa apelati la implantologie, trebuie sa tineti cont ca durata si rezistenta implantului depind intr-o mare masura de regulile de igiena adoptate la domiciliu;

De asemeni, veti avea nevoie de vizite regulare in cabinetul stomatologic, astfel incat medicul sa poata evalua starea lucrarii protetice si a implantului dentar.


Suntem o echipa de specialisti pentru care implantologia inseamna mai mult decat o pasiune. Daca inca nu sunteti siguri ca implantul dentar este singura optiune, nu va ramane decat sa faceti o programare in clinica stomatologica Dental Praxis. Aici, medicii nostri va vor recomanda cea mai buna terapie pentru salvarea si recuperarea danturii.


Medici specializati in "Implant dentar | Implanturi dentare"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!