0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Fatete de ceramica, cea mai scurta cale catre un suras perfect

In clinica stomatologica din Bucuresti Dental Praxis, fiecare pacient poate beneficia de fatete de ceramica, de cea mai buna calitate, pentru o dantura impecabila.
In mod universal, sunt denumiti "dintii zambetului", intrucat au un rol esential in estetica faciala a fiecarei persoane. Este vorba despre incisivii centrali si cei laterali, care uneori sunt primii ce necesita tratamente de estetica dentara.

Datorita pozitie ce-i evidentiaza chiar si in timpul conversatiilor, pentru reconstructia lor totala sau partiala, este indispensabila utilizarea unor materiale, precum si a unor tehnici extrem de performante. Rolul acestor interventii, aproape de fiecare data exclusiv din motive de estetica dentara, este sa mascheze dintele sau dintii naturali, afectati din cauza traumelor, a cariilor, a defectelor de structura, de culoare, din cauza malocluziilor, etc.

Ce sunt fatetele de ceramica?

Fatetele de ceramica sunt niste invelisuri (lamele) extrem de subtiri din portelan, cimentate pe suprafata exterioara a dintilor frontali, prin intermediul unei tehnici adezive. Similar unghiilor false ce se aplica peste cele naturale, fatetele de portelan sunt astfel create incat sa se adapteze perfect suprafetei frontale a dintilor.
Cunoscute si ca fatete estetice, fatetele de ceramica sunt rezultatul unor indelungate studii de specialitate in campul odontoiatriei. Fatetele de portelan sunt considerate niste restaurari deosebit de ingenioase, pe care specialistul stomatolog le fixeaza pe suprafata dintilor (partea in contact cu buzele) in scopul imbunatatirii aspectului danturii si in general al fetei.

Cand este recomandata utilizarea fatetelor de ceramica?

Utilizarea de fatete de portelan se recomanda in special atunci cand pacientii nu pot sa-si implineasca visul de a avea o dantura impecabila, cu dinti albi si drepti. Aceste interventii de estetica dentara se dovedesc folositoare, fiind considerate ultima "piatra de incercare" atunci cand nici tratamentele de ortodontie cu aparat dentar fix sau mobil, nici cele de albire dentara nu sunt suficiente.

Create pentru modificarea culorii, formei si structurii dintilor, medicii clinicii noastre de stomatologie aplica fatete de ceramica in cazuri precum:

 • Discromii dentare (pete permanente) ce nu pot fi inlaturate cu tratamentele de albire dentara;
 • Diastema (strungareata) nerezolvata cu ajutorul aparatelor dentare, caz in care, fatetele de ceramica se pot aplica si in alternativa altor terapii de ortodontie;
 • Obturatii coronare (plombe) imperfecte din punct de vedere cromatic;
 • Frecvente anomalii de forma, cand aspectul unor dintii trebuie "remodelat";
 • Corectarea defectelor de smalt;
 • Crearea efectului de "alungire" a dintilor afectati de bruxism;
 • Corectarea unor anomalii de pozitionare (malocluzii dentare);
 • Redobandirea stralucirii naturale a dintilor, stralucire pierduta ca urmare a fumatului, a consumului de diferite alimente pigmentare, etc.;
 • Albirea dentara instantanee, fara sa mai fie necesare curele specifice pentru albirea smaltului.

In ce consta terapia cu fatete de ceramica?

Medicii clinicii noastre de stomatologie va pot recomanda aplicarea unor fatete de ceramica doar in urma consultatiei de specialitate.
In cabinetul stomatologic, dentistul va indeparta o mica parte din stratul de smalt. In acest fel, fateta de ceramica va avea o aderenta mai buna si va ramane fixata in mod permanent pe suprafata dintelui. Grosimea smaltului eliminat trebuie sa fie egala cu cea a fatetei de portelan, in modul ca dintii sa nu-si modifice dimensiunile.
O data ce suprafetele dentare sunt pregatite, dentistul preleveaza amprenta dentara, pe care apoi o va trimite laboratorului. Aici, tehnicienii ortodonti, tinand cont de toti parametri furnizati (dimensiuni, forma, culoare, grosime, etc.), vor confectiona micile fatete de ceramica.
Pana in momentul in care se aplica fatetele definitive, dentistii va vor aplica provizoriu un rand de fatete din compozit. Rolul acestor structuri temporare este sa protejeze dantura, simuland perfect atat forma, cat si culoarea fatetelor de portelan definitive.
Pe parcursul unei sedinte ulteriorare, daca sunteti satisfacuti de rezultatul final, medicul stomatolog va cimenteaza definitiv fatetele de ceramica.

Avantajele fatetelor de ceramica

Avantajele utilizarii de fatete de portelan sunt reprezentate de rezultatele obtinute, uneori de-a dreptul incredibile, intrucat reusesc sa modifice pana si aspectul fizionomiei:

 • Cu toate ca este necesara pregatirea cu acuratete a suprafetei dentare, rezultatele estetice obtinute nu pot fi egalate de niciun alt tip de tratament de ortodontie sau de estetica dentara;
 • Comparativ aplicarii de coroane dentare, fatetele de portelan intruchipeaza o tehnica mult mai putin invaziva, ce nu afecteaza decat in mica masura suprafata dintilor;
 • Datorita materialeor din care sunt realizate, fatetele de ceramica sunt suficient de rezistente in timp, facand fata nu doar necesitatilor de estetica dentara, ci si functiei de masticatie;
 • Fatetele de ceramica va asigura obtinerea unui suras perfect, comparabil cu al vedetelor din reclamele canalelor de media;
 • Usor de aplicat si fixat, nu necesita niciun fel de interventie invaziva si dureroasa precum operatiunile de chirurgie dentara;
 • Folosirea fatetelor de portelan nu are drept urmari retragerea gingiilor sau iritatia parodontiului, asa cum se poate intampla in cazul aplicarii de coroane dentare;
 • Pot fi utilizate chiar si la pacientii tineri, fatetele de ceramica permitand dezvoltarea parodontiului, fara sa fie necesara substituirea lor.

Reusind sa mascheze toate "neajunsurile" cu care "mama natura" v-a imbogatit cavitatea orala, fatetele de portelan isi gasesc aplicatie in transformarea estetica si infrumusetarea zambetului. De asemeni, se folosesc cu succes in corectarea functiilor dentare compromise de malocluzii sau din cauze diverse.


Medici specializati in "Fatete de ceramica"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!