0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Detartraj | Cum se face detartrajul | De ce se face detartrajul | Detartraj cu ultrasunete | Detartraj ultrasonic | Detartraj manual | Oferta detartraj | Cat costa detartrajul | Cat de des se face detartrajul | Tarif detartraj

Tratamente profesionale de detartraj pentru o dantura sanatoasa

Tratamentele de detartraj, alaturi de altele de profilaxie dentara precum cele de fluorizare si sigilare, de exemplu, in mod normal, ar trebui efectuate cu regularitate de catre toate persoanele adulte. Motivele? In ciuda unei corecte igiene orale, efectuate cu toate mijloacele de care dispune o persoana preocupata de propria-i estetica dentara, specialistii stomatologi recomanda sedintele periodice de detartraj.

In clinica stomatologica Dental Praxis, pentru prevenirea patologiilor ce intereseaza parodontiul (parodontoze, gingivite, etc.), medicii nostri efectueaza tratamente profesionale de detartraj. Adeseori ne sfatuim pacientii ca sedinta de detartraj sa fie asociata cu cea de albire dentara, intrucat in urma consumului de alimente, smaltul dintilor tinde sa absoarba pigmentii prezenti in diferite categorii de mancaruri.

Tratamente de detartraj. Ce este tartrul si cum se formeaza?

Tartrul nu este altceva decat o mixtura de placa dentara mineralizata, reziduuri alimentare, saliva si celule moarte, depuse in zonele dentare mai putin accesibile. Aceste "colectii" sunt localizate cu precadere in zonele de contact cu gingia, in "pliurile" molarilor, ale premolarilor si de regula acolo unde periuta de dinti ajunge cu dificultate.

S-a constatat ca placa bacteriana, daca nu este indepartata in circa 24 de ore, se calcifica. In momentele urmatoare, eliminarea acesteia cu instrumentarul domestic (periuta si peria de dinti, ata dentara sau apa de gura) devine pe zi ce trece tot mai dificila. Dupa circa doua saptamani de depozitari pe suprafata dentara, straturile bacteriene, rezistente la periajul zilnic, se transforma in tartru.

Prin urmare, depunerile, o data ce nu mai pot fi curatate cu periuta si pasta de dinti, trebuie sa fie eliminate de catre medicul specialist stomatolog. Aceasta operatiune poarta numele de detartraj.

In ce consta tratamentele noastre de detartraj?

In cabinetele stomatologice ale clinicii noastre, tratamentele de detartraj sunt efectuate prin intermediul tehnicii cu ultrasunte. Instrumentele cu ultrasunete sunt astfel concepute incat sa permita accesul chiar si sub tesutul gingival.
Ultrasunetele actioneaza pe o anumita frecventa de rezonanta, macinand tartrul si eliberand suprafetele dentare. Astfel, dispozitivul indeparteaza cu delicatete depunerile de tartru, fara sa afecteze smaltul dentar sau suprafetele conexe.

Detartajul cu ultrasunete este o alternativa mult mai eficienta a instrumentelor mecanice de indepartare a placii si a tartrului. Utilizarea tehnicii de detartraj cu ultrasunete ne permite sa va garantam eliminarea blanda, dar eficace a tartrului, reducand cat mai mult sensibilitatea dentara atat din timpul tratamentelor, cat si in perioada imediat urmatoare.

De ce aveti nevoie de tratamente de detartraj?

Acumularile de tartru, neglijate prea mult timp, pot cauza leziuni importante la suprafata dintilor. In cele din urma pot afecta si parodontiul, inclusiv gingiile, devenind astfel sursa de maladii parodontale.
Din pacate, neindepartate intr-o faza precoce, depozitele de tartru si de placa dentara devin in scurt timp un teren prielnic pentru proliferarea culturilor bacteriene sau de alte microorganisme ce ataca dantura. Ca efect, pacientii nu remarca doar o deteriorare de estetica dentara, ci semnaleaza si alterarea respiratiei (alitoza).
In principal din aceste motive, atunci cand sesizati depuneri evidente de tartru la baza dintilor, in spatiile interdentale sau pe suprafata maselelor, este indicat sa recurgeti la tratamentele noastre de detartraj. Doar in acest fel veti reusi sa va protejati dintii, pastrandu-i sanatosi si frumosi.

Tratamente de detartraj. Principalele cauze ale depunerilor de tartru

In momentul in care veti apela la tratamentele noastre de detartraj, trebuie sa stiti ca acest strat, desi indepartat cu o tehnica extrem de performanta, va tinde sa se redepuna dupa o perioada.

Pentru a va veni in ajutor, specialistii clinicii de stomatologie Dental Praxis va rasplatesc interesul cu cateva informatii suplimentare pentru a "tine din scurt" factorii determinanti in depunerile de tartru. Asadar, aparte igiena dentara deficitara, trebuie sa luati in considerare:

  • Conformatia arcadelor dentare, curatarea dintilor putand fi ingreunata de ingramadirea si de suprapunerea elementelor dentare;
  • Alterarea procesului de salivatie, intrucat saliva are rol de neutralizare a incarcaturii bacteriene si totodata de curatare naturala a danturii;
  • Starile depresive;
  • Tabagismul, sau excesul de nicotina;
  • Excesul de alimente dulci, bogate in zahar.

Indiferent de specialitatea medicului stomatolog sau de experienta, nu veti gasi niciun profesionist care sa nu va recomande ca principala metoda de profilaxie dentara, pe langa tratamentele periodice de detartraj, si o igiena orala corespunzatore.

Cat costa detatrajul | Tarif detartraj

In cadrul clinicii stomatologice Dental Praxis detartrajul se executa concomitent cu o curatare profesionala a ambelor arcade cu Air Flow si costa 250 lei pentru ambele arcade!

Profita acum de oferta noastra limitata de detartraj + periaj profesional (ambele arcade) la numai 125 lei. 

 


Medici specializati in "Detartraj"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!