0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Bijuterii dentare, o noua tendinta pentru infrumusetarea surasului

Bijuteriile dentare sunt ultima tendinta in randul tinerilor si a persoanelor preocupate cu adevarat de propria estetica dentara.
Suntem o clinica stomatologica in care medicii specialisti in parodontologie, endodontie, chirurgie dentara, etc. sunt preocupati de fiecare "moft" si exigenta a pacientilor. Ne adaptam si incercam sa ne intampinam fiecare vizitator cu tratamente de ortodontie, dar si de estetica dentara personalizate.
Pentru ca multumirea fiecarui pacient este un plus pentru noi, ne straduim sa va raspundem indiferent de necesitatile voastre de functionalitate si de estetica dentara.
Poate ca sunteti dotati cu o dantura impecabila. Sau poate ati apelat deja la tratamentele noastre de albire dentara sau la alt tip de interventii de profilaxie precum cele de detartraj sau periaj profesional.
Insa daca simtiti ca totusi va mai lipseste ceva din stralucirea mult visata, va puteti orna surasul cu bijuterii dentare.

Bijuterii dentare, un trend stravechi

Poate ca nu stiati, dar moda decoratiunilor cu bijuterii dentare nu a fost lansata recent. Trendul accesorizarilor pretioase pentru infumusetarea zambetului isi are originile in cele mai stravechi timpuri. Tehnicile ciudate, practicate in scopul imbunatatirii esteticii dentare dateaza din vremea culturilor antice.
Este suficient sa mentionam obiceiurile geishelor care, in urma cu circa 4.000 de ani, isi colorau dantura cu un amalgam "Ohagul". Clasele "de sus", nobilimea, apela la un astfel de compus din dorinta de a-si etala statutul social, "mazgalirea" dintilor simbolizand in fapt bogatia materiala.
Trecand mai departe la cultura mayasa, nu era deloc neobisnuit ca persoanele sa apeleze la tehnici similare celor prezente de obturare coronara sau de incrustatii din ceramica. Insa sensul nu era plombarea sau restaurarea dentara. In locul materialelor inovative precum compozitul sau ceramica, se utilizau pietrele pretioase si semipretioase, ce erau fixate pe smaltul dentar.
In prezent, ornamentarea zambetului cu bijuterii dentare isi gaseste din nou aplicatie, fara ca practica sa fie considerata ciudata, extravaganta sau demodata. Tendintele momentului consta in folosirea unor tehnici, tehnologii si materiale de ultima generatie pentru personalizarea si stilizarea zambetului.

Ce sunt tratamentele estetice cu bijuterii dentare?

Tratamentele estetice cu bijuterii dentare sunt practici complet neinvazive ce consta in fixarea unor mici ornamente confectionate din materiale pretioase, direct pe smaltul dentar. Bijuteriile dentare sunt elemente decorative care o data fixate, ii adauga danturii un ton de stralucire. De regula, zona de interes este suprafata incisivilor laterali sau centrali, acestia asigurand de altfel bijuteriilor dentare o mai buna vizibilitate.
Aplicarea de bijuterii dentare, denumite si Skyce, este considerata o noua tendinta in odontoiatria cosmetica. Confectionate din pietre sau metale pretioase, semipretioase si chiar din diamante, bijuteriile dentare sunt poate unicele podoabe suficient de delicate incat sa nu fie percepute drept un accesoriu inutil, dar destul de evidente incat sa sublinieze armonia si frumusetea unei danturi fara cusur.

In ce consta procedura de aplicare a bijuteriilor dentare?

Aplicarea unor bijuterii dentare pe suprafata dintilor este o operatiune simpla, rapida si nedureroasa, ce dureaza doar cateva minute. "Interventia", daca este sa o numim astfel, este executata in cabinetul medical, unde specialistul stomatolog va fixa cu ajutorul unui adeziv special, micul accesoriu in tendintele acestui inceput de mileniu.
Pentru a "da bine", bijuteria dentara, in functie de preferintele pacientilor, este aplicata pe unul dintre incisivii superiori. In clinica stomatologica Dental Praxis folosim adezivi speciali (Bonding) care nu afecteaza smaltul si nici structura dintelui.
In vederea obtinerii efectului dorit, in prealabil, ne vom asigura ca dantura este intacta si nu prezinta urme de carii dentare, placa bacteriana sau de tartru. In caz contrar, va recomandam efectuarea tratamentelor de detartraj sau de periaj profesional, interventii ce vor garanta o suprafata dentara impecabila si totodata o mai buna aderenta a "accesoriului dentar".
Stralucirea discreta a bijuteriilor dentare este in masura sa trezeasca interesul si curiozitatea observatorilor externi. Prin tratamentele efectuate, asiguram functionalitatea dintilor, insa ne dorim sa contribuim si la estetica dentara a fiecarui pacient. Pentru un zambet unic, aparte tratamentele de ortodontie sau endodontie, va dam posibilitatea aplicarii de bijuterii dentare care nu afecteaza structura dintelui.


Medici specializati in "Bijuterii dentare"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!