0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Aparat dentar mobil | Cui se recomanda aparatul dentar mobil | Avantajele si dezavantajele aparatului dentar mobil | Caracteristici aparat dentar mobil | Cat costa un aparat dentar mobil

Aparat dentar mobil personalizat pentru corectia precoce a danturii

Dupa cum v-ati familiarizat, poate, tratamentele de ortodontie au ca finalitate corectarea alinierii maxilo-faciale si imbunatatirea functiei masticatorii. Aparatul dentar mobil este considerat un "accesoriu" nelipsit din cavitatea orala a multor copii si adolescenti. Totodata, reprezinta o terapie moderna ce favorizeaza sanatatea dintilor, a tesuturilor ce-i sustin (parodontiul), ameliorand estetica faciala si dentara.

Pasind in cabinetele stomatologice ale clinicii Dental Praxis, medicii nostri specialisti in ortodontie va analizeaza in detaliu problemele orale cu care va confruntati. Intr-o etapa urmatoare, vor fi in masura sa va recomande sau nu, utilizarea unui aparat dentar mobil.

Aparat dentar mobil. Caracteristici

Dezvoltarea aparatului osos depinde de factorii genetici (ereditari) si de cei ambientali (exteriori). Dispozitivele ortodontice mobile pot interveni asupra factorilor de mediu (exteriori), ce se dobandesc, reusind sa modifice si sa corecteze dezvoltarea maxilo-faciala inestetica.
Datorita caracteristicilor particulare ce-l diferentiaza de aparatele dentare fixe, un aparat dentar mobil reuseste sa actioneze atat pe structurile osoase de sustinere (parodontiul), cat si asupra dintilor. In practica, sunt astfel realizate incat in momentul purtarii, postura mandibulara se modifica fata de cum era obisnuit pacientul intr-o etapa anterioara.

Personalizat in functie de rezultatele urmarite, APARATUL DENTAR MOBIL se realizeaza in laborator, in urma studiului atent al formelor arcadelor dentare si a palatului pacientului. Este confectionat dintr-o parte acrilica, careia i se adauga diverse componente metalice cu rolul de deplasare sau / si de ancorare a elementelor dentare si de sustinere.

In ce consta terapia de ortodontie mobila? Obiective

Utilizat cu precadere in perioada de crestere a copiilor si adolescentilor, aparatul dentar mobil se foloseste de evolutia naturala a maxilarului si a cavitatii orale a micilor pacienti. Aplicarea dispozitivului mobil la o varsta frageda permite directionarea dintilor si a tesuturilor de sustinere spre o pozitie cat mai aproape de cea normala.

Recomandat pacientilor cu dinti de lapte, aparatul dentar mobil reuseste sa corecteze o serie de probleme ortodontice ce pot fi rezolvate mult mai operativ daca se intervine din timp. Obiectivele principale ale tratamentelor cu aparat dentar mobil consta in blocarea sau stimularea cresterii maxilarului.
Dispozitivele ortodontice mobile sunt intrebuintate in special in prezenta unor discrepante intre arcada superioara si cea inferioara, repozitionand mandibula si modeland muschii periorali (din jurul cavitatii orale).

Cand trebuie utilizat un aparat dentar mobil?

Aparatele dentare mobile sunt perfecte pentru corectiile dentare si faciale in perioada de evolutie, ideale pentru pacientii aflati la varsta scolara si prescolara. Specialistii clinicii stomatologice Dental Praxis prescriu aparatele dentare mobile in cazuri de:

 • Malocluzii dentare severe;
 • Diformitati dento-faciale.

In general, utilizarea dispozitivelor ortodontice mobile este asociata cu prevenirea si cu modificarea obiceiurilor sau a comportamentelor gresite la copii. Efectele urmarite pot fi de natura:

 • Ortodontica, legate de miscarea dintilor;
 • Ortopedica, corectand astfel defectele de crestere ale tesuturilor de sustinere.

Noi le recomandam parintilor sau pacientilor adulti care apeleaza la aceasta forma de terapie, sa recurga intr-o etapa secundara, si la aparatul dentar fix, pentru garantarea unor rezultate finale pe masura asteptarilor.

Avantajele aplicarii unui aparat dentar mobil

 • Spre deosebire de aparatele dentare fixe, acestea pot fi utilizate si de copiii prescolari, cu dinti de lapte, pentru largirea palatului si a arcadelor dentare;
 • Dispozitivele ortodontice mobile, aplicate la timp, reusesc sa corecteze obiceiurile nesanatoase ale celor mici, precum sugerea degetului;
 • Amelioreaza malocluziile dentare cauzate de biberon si de suzeta;
 • Pornind de la posibilitatea indepartarii in timpul zilei, aparatele ortodontice mobile permit o igiena dentara corespunzatoare;
 • Aplicate la o varsta frageda sunt in masura sa corecteze fonetica micilor pacienti;
 • Tratamentele cu aparate dentare mobile diminueaza riscurile leziunilor parodontale si dentare, provocate de depunerile de placa bacteriana si de tartru.

Dezavantajele tratamentelor ortodontice cu dispozitive mobile

 • Dezavantajul principal consta in dificultatea de a influenta in mod controlat radacinile si coroanele dentare, aspect esential in corectiile malocluziilor severe;
 • Nu reprezinta o solutie foarte convenabila in cazurile grave de diformitate a cavitatii oro-maxilare;
 • Aparatul dentar mobil este considerat per ansamblu o varianta mai putin eficienta decat cel fix, motiv pentru care, in majoritatea cazurilor, tratamentul trebuie urmat de folosirea dispozitivelor fixe.
 • Pentru evitarea suprizelor neplacute, este bine sa cunoasteti particularitatile acestui tip de tratament. Avand in vedere categoria de pacienti carora le este recomandata folosirea aparatului dentar mobil, succesul terapiei depinde foarte mult de colaborarea noastra cu pacientii.

Cat costa un aparat dentar mobil?

In cadrul clinicii stomatologice DENTAL PRAXIS un aparat dentar mobil costa 900 lei pentru o arcada!


Medici specializati in "Aparat dentar mobil"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!