0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Aparat dentar lingual STB  | Aparat dentar pe spatele (interiorul) dintilor | Ce este un aparat dentar lingual | Avantaje si dezavantaje aparat dentar lingual STB | Cat costa un aparat dentar lingual STB | Pret (Tarif) Aparat dentar lingual
 

Aparat dentar lingual, noutatea revolutionara din ortodontie

Aparatul dentar lingual am putea sa-l denumim drept terapia nevazuta de ortodontie. Este tehnologia care va permite sa zambiti fara complexul ca, impreuna cu farmecul personal, ati mai putea afisa si o gramada bine organizata de bracket-uri, de ligaturi si arcuri. Adica fara teama de a va mai ascunde "accesoriul" dentar fix sau mobil pe care soarta v-a condamnat sa-l purtati.
Cu tot progresul si eforturile specialistilor in ortodontie de perfectionare a tehnicilor si a tehnologiilor, aparatul dentar fix sau mobil este inca perceput de majoritatea copiilor si adolescentilor ca un fel de sperietoare. Din fericire, la clinica stomatologica Dental Praxis, pacientii cu deficite de aliniere dentara pot sa dispuna si de tehnica linguala.
Nu o data, in calitate de medici, pentru care cabinetul stomatologic este ca un fel de a doua casa, ne-am trezit in ipostaza de a purta tratative de convingere cu diversi pacienti. Pentru ca acestia, de-a dreptul inspaimantati de gandul ca vor "gazdui" vreme de vreo 2 ani un aparat dentar fix, refuzau sa accepte alternativele propuse de noi.

Ce sunt aparatele dentare linguale?

Aparatele dentare linguale sunt dispozitive ortodontice fixe ce folosesc tehnica linguala. Aceasta noua tehnologie este intr-o continua evolutie, studiile ortodontice ale ultimilor ani garantand rezultate tot mai performante, intr-un timp tot mai scurt.
Spre deosebire de alte tipuri de aparate ortodontice, in cazul celor linguale, elementele dentare sunt localizate pe fateta interna a coroanelor dentare. Fiind directionate spre suprafata limbii si nu spre zona vestibulara (pe partea exterioara a dintilor), practic, devin invizibile. Dintii pot fi aliniati datorita fortei elastice exercitate de tensiunea sarmelor si a arcului dentar.

Necesitatea aparitiei tehnicii linguale

Pentru mult timp, medicii stomatologi, la fel ca pacientii, au fost siguri ca o dantura diforma nu mai poate fi corectata la varsta maturitatii, atunci cand perioada de dezvoltare oro-faciala s-a incheiat. Pe vremuri se considera ca trebuia intervenit in faza de crestere, altminteri niciun remediu ortodontic nu s-ar fi putut opune naturii si evolutiei naturale a maxilarului, a mandibulei si a danturii, impreuna cu toate tesuturile de sustinere.
Din motive functionale sau de estetica dentara, uneori, utilizarea tratamentelor cu aparate ortodontice nu poate fi amanata. Unii pacienti, in special adultii, rareori accepta sa poarte un aparat dentar fix clasic. In fapt, acestia marturisesc ca se simt jenati sa-si expuna publicului "podoabele" dentare. Prin urmare, fara sa mai tina cont de utilitatea tratamentului de ortodontie, renunta la terapie.
Specialistii in ortodontie nu au incetat nicicand sa studieze gasirea celor mai bune solutii care sa vina in intampinarea celor mai exigente pretentii de natura estetica si sociala. Atunci cand pacientii, in principal persoanele mature, cu o viata activa, doresc sa se bucure de cel mai frumos zambet, noi le propunem tratamentul de ortodontie linguala, cu aparatul dentar lingual.

Principalele avantaje ale terapiei cu aparat dentar lingual

  • Avand in vedere pozitionarea linguala a acestor dispozitive dentare, aplicarea lor ramane un secret intre medicul stomatolog si pacient;
  • Avantajele estetice il transforma intr-un remediu nelipsit pentru orice persoana in cautare de solutii optime pentru exigentele functionale, estetice si sociale;
  • In urma tratamentelor cu aparate dentare linguale, pacientii se bucura de obtinerea unor rezultate cel putin la fel de multumitoare ca in cazul utilizarii dispozitivelor ortodontice traditionale;
  • Perioada tratamentului este inferioara comparativ cu dispozitivele fixe sau mobile;
  • Sunt mult mai precise in corectarea defectelor temporale, mandibulare si articulare;
  • Aplicarea aparatului dentar lingual nu lezeaza suprafata anterioara a dintilor, nici nu pateaza smaltul;
  • Tehnica linguala previne riscul leziunilor la nivelul fetei si a buzelor, in special pe parcursul activitatilor sportive;
  • Pe parcursul intregii terapii, pacientii pot zambi liberi, pot comunica, fara sa mai fie complexati de afisarea inestetica aaparatelor ortodontice traditionale.

Principalele dezavantaje ale aparatelor dentare linguale

  • In ciuda avantajelor multiple, aparatul dentar lingual nu este suficient de performant incat sa nu poata cauza mici iritatii suprafetei limbii;
  • Tehnica linguala este foarte complexa, motiv pentru care nu poate fi pusa in aplicare decat de catre specialistii in ortodontie care detin competentele necesare.

Pentru noi, medicii de la clinica stomatologica Bucuresti Dental Praxis, aparatul dentar lingual nu mai este o enigma ci doar o terapie pe care suntem gata sa v-o oferim.

Cat costa un aparat dentar lingual STB ( Tarif aparat dentar pe spatele dintilor)

In cadrul clinicii stomatologice Dental Praxis un aparat dentar lingual STB costa 4700 lei /arcada


Medici specializati in "Aparat dentar lingual STB"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!